Eläintenhoitajaseminaari 2024

14.11.2024 - 15.11.2024
Webinaari

Eläintenhoitajaseminaari 2024 järjestetään perinteisesti Eläinlääkäripäivien aikana, 14.-15.11.2024, ja viime vuosien tapaan se toteutetaan webinaarina, eli luennot ovat katsottavissa ja kuunneltavissa etäyhteyden välityksellä.

Kaksipäiväisen Eläintenhoitajaseminaarin aihe on kovasti toivottu pieneläinten anestesia, ja luennoitsijoiksi on tänä vuonna saatu mielenkiintoisia vierailijoita. Ensimmäisenä päivänä käsitellään muun muassa työprosessien kehittämistä anestesiatyöympäristössä, anestesiapotilaaseen valmistautumista ja anestesiapotilaan stabilointia. Toisena päivänä syvennytään anestesiapotilaan monitorointiin sekä käydään läpi erityispotilaiden ja eksoottisten lemmikkien anestesiaa. Voit tutustua luentojen sisältöön tämän sivun välilehdellä "Ohjelma".

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 3.6.2024 kello 8.00 ja päättyy keskiviikkona 13.11.2024 kello 15.00. Valita voi osallistumisen joko molempiin päiviin tai jompaankumpaan yksittäiseen päivään, ja jos juuri tapahtuman ajankohta ei ole sopiva, niin luennot ovat kaikkien ilmoittautuneiden katsottavissa myös tallenteena. Huomaathan, että tallenne on katsottavissa peräti neljän viikon ajan, jotta se on helpompi sovittaa aikatauluihin.

Eläintenhoitajaseminaariin ilmoittautuneet saavat webinaarin osallistumisohjeet ja tunnukset sekä luentomateriaalit sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

 

Eläintenhoitajaseminaarin osallistujat saavat vierailla veloituksetta Eläinlääkäripäivien näyttelyssä Messukeskuksessa. Näyttelyvieraaksi tulee ilmoittautua ennakkoon. Tarkemmat ohjeet ja ilmoittautumiseen tarvittava koodi kerrotaan Eläintenhoitajaseminaarin ilmoittautumisvahvistuksessa, joka toimitetaan sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen. Jos ilmoittautumisvahvistus ei tule perille, otathan yhteyttä: fennovet@fennovet.fi

Torstai 14.11.2024

Daniela Haupt

9.00 Sujuvan ja luottavan tiimityöskentelyn merkitys anestesiapotilaan hoidossa
Kuinka rakennetaan toimiva ja turvallinen tiimityö? Entä miten sisällytetään henkilöiden eri osaamiset työryhmän vahvuudeksi?

9.50 Tauko

10.05 Työprosessien kehittäminen anestesiatyöympäristössä
Työmenetelmien ja kommunikaation vaikutus potilasvirtaan sekä potilasturvallisuuteen.

10.55 Tauko

11.10 Työprosessien kehittäminen anestesiatyöympäristössä jatkuu

12.00 Lounas

12.45 Anestesiapotilaaseen valmistautuminen
Esitiedoista lopputulokseen. Miten valmistaudut anestesiapotilaaseen?

13.35 Tauko

Maija Hagman

Huomaathan, että Australiassa asuvan Maija Hagmanin luento esitetään aikaeron vuoksi tallenteena. Osallistujille varataan kuitenkin mahdollisuus esittää kysymyksiä, joihin vastaukset toimitetaan jälkikäteen.

13.50 Anestesiapotilaan stabilointi, osa 1
Missä tilanteessa stabilointi on erityisen tärkeää? Miten arvioidaan potilaan anestesiakuntoisuutta?

14.50 Tauko

15.00-16.00 Anestesiapotilaan stabilointi, osa 2
Tällä luennolla käydään läpi nestehoidon perusteet potilastapausten avulla.

 

Perjantai 15.11.2024

Vilhelmiina Huuskonen

10.00 Anestesiapotilaan monitorointi: Kapnografia
• Kapnografian toimintaperiaatteet • Kapnografikäyrät

11.00 Tauko

11.10 Anestesiapotilaan monitorointi: EKG
• EKG:n perusidea • Yleisimmät epänormaalit sydänkäyrät ja niiden tunnistaminen ja tulkinta  • Toimenpiteet epänormaalien löydösten yhteydessä

11.55 Ventilointi anestesian aikana
• Johdanto ventilointiin • Ventilaattorin asetukset ja toimintaperiaatteet • Ventilaattorin säätäminen potilaskohtaisesti

12.10 Tauko

12.20 Brakykefaalisen potilaan anestesia
• Anatomiset ja fysiologiset erityispiirteet • Preoperatiivinen arviointi ja esilääkitys • Anestesian induktio ja ylläpito • Postoperatiivinen hoito ja seuranta

13.20 Geriatrisen potilaan anestesia
• Ikääntymisen vaikutukset fysiologiaan • Preoperatiivinen arviointi ja esilääkitys • Anestesian induktio ja ylläpito • Postoperatiivinen hoito ja seuranta

13.35 Tauko

13.45 Sydänpotilaan anestesia
• Sydänsairauksien tyypit ja vaikutukset anestesiaan • Preoperatiivinen arviointi ja esilääkitys • Anestesian induktio ja ylläpito • Postoperatiivinen hoito ja seuranta

14.30 Lounas

Kati Hagman

Huomaathan, että Australiassa asuvan Kati Hagmanin luento esitetään aikaeron vuoksi tallenteena. Osallistujille varataan kuitenkin mahdollisuus esittää kysymyksiä, joihin vastaukset toimitetaan jälkikäteen.

15.15 Eksoottinen eläin anestesiapotilaana
Epätyypillisten lemmikkien lisääntynyt omistaminen tuo haasteita eläinten hyvinvoinnin parissa työskenteleville. Lemmikkien käsittelyssä tutkimuksia varten tulee ottaa huomioon lajityypilliset vaatimukset, mutta myös henkilökunnan työturvallisuus. Tällä luennolla käydään läpi turvallisia tekniikoita epätyypillisten lemmikkien käsittelyyn ja anestesiaan.

16.15 Tauko

16.25-17.25 Linnun anestesia

 

Kati Hagman
RVN, MSc (Veterinary Anaesthesia and Analgesia)
University of Melbourne, Zoos Victoria, Australia

Maija Hagman
Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri
University of Melbourne, Australia

Daniela Haupt
Pieneläinhoitaja, Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto 
LEAN valmentaja, Systemic Team Coaching valmentaja
Yliopistollinen eläinsairaala

Vilhelmiina Huuskonen
DVM, Dip. ECVAA, EBVS® European Specialist in Veterinary Anaesthesia and Analgesia
Associate Professor
School of Veterinary Medicine, University College Dublin, Irlanti

 

Osallistumismaksut

Uutta! Edullinen kesähinta 3.6.-8.8.2024: 165 euroa / päivä
Normaalihinta ajalla 9.8.-3.10.2024: 200 euroa / päivä
Normaalihinta ajalla 4.10.-13.11.2024: 240 euroa / päivä

 

Hinta sisältää webinaarin katseluoikeuden suoratoistona tapahtumapäivänä ja neljä viikkoa sen jälkeen sekä luentomateriaalin sähköisessä muodossa.

Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Laskutuslisä on 10 euroa + alv laskulla tai verkkolaskulla maksettaessa, pois lukien alempana mainitut ryhmälaskutuskoodilla tehdyt ilmoittautumiset. Ryhmälaskutuskoodilla ilmoittautuneet laskutetaan ryhmälaskulla, eikä niistä veloiteta laskutuslisää.

Huomaathan, että arvonlisävero nousee 1.9.2024 alkaen, ja sitä sovelletaan syksyn koulutusten laskutuksessa aina tapahtuman ajankohdan mukaan riippumatta ilmoittautumishetkellä voimassa olleesta arvonlisäverosta. Mikäli osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrailin kautta, hintaan sovelletaan maksuhetkellä voimassa olevaa arvonlisäveroa.

 

Ryhmälaskutuskoodi

Mikäli sama työnantaja ilmoittaa Eläintenhoitajaseminaariin vähintään 3 osallistujaa, kannattaa ilmoittautujille antaa ryhmälaskutuskoodi, jolloin työnantaja saa kaikista yhden yhteisen laskun ilman laskutuslisää. Työnantaja, ilmoita laskutusosoite fennovet@fennovet.fi, niin saat oman ryhmälaskutuskoodin ja tarkemmat ilmoittautumisohjeet.

Lisäksi 9.8.-3.10.2024 välisenä aikana ryhmälaskutuskoodilla ilmoittautuville myönnetään 10 % alennus kyseisellä aikavälillä voimassa olevasta normaalihinnasta. Huomaathan, että alennusta ei myönnetä 8.8.2024 saakka voimassa olevasta kesähinnasta, joka on jo valmiiksi edullisempi kuin alennettu normaalihinta.

Ryhmälaskutuskoodit ovat voimassa 3.10.2024 saakka. Tämän jälkeen saapuvat ilmoittautumiset laskutetaan erikseen.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Fennovetin yleiset peruutusehdot

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Ilmoittautuessasi koulutuksiin hyväksyt peruutus- ja muutosehdot.

Osallistumispaikka voidaan siirtää kuluitta samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle. Osallistujan vaihtamisesta on ilmoitettava Fennovetille ennen kirjautumistunnusten ja/tai koulutusmateriaalien toimittamista tai koulutuksen alkamista, sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aikaisemmin.

Lähiopetus

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla veloitamme vain 10 % koulutuksen hinnasta.

Verkko-oppimisympäristö

Yli 30 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan peruutuskuluina 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-29 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Webinaari

Jos osallistuminen perutaan vähintään 15 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa, peruutuskuluina veloitetaan 10 % koulutuksen hinnasta, mutta aina vähintään 10 euroa. Mikäli peruutus tehdään 10-14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, peritään koulutuksen hinnasta 50 %. Alle 10 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista tehdyistä peruutuksista koulutuksen hinta veloitetaan kokonaisuudessaan. Osallistumisen peruminen tai osallistujan vaihtaminen ei ole enää mahdollista sen jälkeen, kun kirjautumistunnukset ja/tai koulutusmateriaalia on toimitettu osallistujalle.

Järjestäjän peruuttamat koulutukset

Mikäli koulutus joudutaan peruuttamaan, palautamme jo maksetut osallistumismaksut. Muita osallistujalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja, kuten hotelli- ja matkakuluja, emme korvaa. Päätös mahdollisesta peruutuksesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi pyritään tekemään viimeistään 30 vuorokautta ennen lähiopetuskoulutuksen alkamista ja viimeistään viikkoa ennen webinaaria. Tämän jälkeen koulutus peruutetaan ainoastaan pakottavista, Fennovetista riippumattomista syistä.

Uutiskirje